POKRAČUJI NA ADRESE: http://strangeness13.blogspot.cz/

Amy Lee

7. srpna 2010 v 18:45 | Jenny the Strange |  Amy Lee
Povolání: Zpěvačka, textařka, pianistka
Věk: 28
Datum narození: 13. 12. 1981
Místo narození: Riverside, Kalifornie, USA
Znamení: Střelec
Výška: 161 cm
Členka skupiny: Evanescence

více v Celém článku


Životopis

Amy Lynn Lee (* 13. prosince 1981) je americká zpěvačka, skladatelka, textařka a klavíristka. Jedná se o zpěvačku skupiny Evanescence.

Amy se devět let učila klasickou hru na klavír. Její otec John Lee pracoval jako diskžokej, matka Sarah Lee byla v domácnosti s dětmi. Rodina se často stěhovala, jejich posledním místem bydliště je arkansaské hlavní město Little Rock. V současnosti žije Amy v New Yorku.

Má tři mladší sourozence: bratra Robbieho a sestry Carrie a Lori. Její třetí sestra Bonnie zemřela na dodnes neobjasněnou chorobu v roce 1987 v pouhých třech letech. Písně Hello z alba Fallen a Like You z alba The Open Door odkazují na její památku.

6. května 2007 se Amy Lee provdala za svého přítele, terapeuta Joshe Hartzlera.

Amy Lee nikdy neměla profesionální hodiny zpěvu. Chodila na klavír deset let. Abloslovala Pulaski Academy v roce 2000. Krátce také chodila na Middle Tennessee State University. Amy a její rodina se stěhovala do hodně míst (Illinois, Kansas a Florida) ale nakonec zůstali v městečku Little Rock, kde Evanescence začalo. Amy je také mluvčí Epilepsy Foundation kampaně, nazvanou "Out of the Shadows". Tato kampaň je důležitá jak pro Amy, tak pro její rodinu. Její mladší bratr má totiž epilepsii.

Amy řekla:
- "Nikdy jsme nebyli náboženská skupina ,ale media to z nách chtějí udělat!"
- "Často pláču, nevím proč ,ale pomáhá mi to, někdy může být smutek krásný"
- "V dětství jsem prodělala jedno trauma (smrt sestry), pořád se na to pokouším zapomenout"

Image

Amy Lee má tzv. neogotický styl, občas používá dramatický "gotický" make-up a nosí viktoriánské oblečení, které si v řadě případů navrhuje sama. Na koncertech a vystoupeních často nosí korzety.

Diskografie Evanescence

* Evanescence EP (1998)
* Sound Asleep EP (1999)
* Origin (2000)
* Mystery EP (2003)
* Fallen (2003)
* Anywhere But Home (2004)
* The Open Door (2006)

zdroje: http://www.osobnosti.cz/
http://cs.wikipedia.org/
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama