POKRAČUJI NA ADRESE: http://strangeness13.blogspot.cz/

Dakota Fanning

13. srpna 2010 v 22:25 | JaňulQa |  Oblíbenci
Povolání: Herečka
Věk: 16
Datum narození: 23. 02. 1994
Místo narození: Conyers, Georgia, USA
Znamení: Ryby  
Výška: 161 cm

více v celém článku

Životopis


Dakota Fanning se narodila 23. února 1994 v Gorgii (USA). Má skandinávský původ. Naučila se číst ve dvou letech. Hereckou kariéru odstartovala v pěti letech reklamou na prací prášek. V současnosti je zřejmě nejobsazovanější a nejtalentovanější dětská herečka. Za jeden ze svých prvních filmů Jmenuji se Sam byla v sedmi letech nominována jako vůbec nejmladší herečka v historii na Screen Actors Guild Award.

Proroci odhadují, že nebude trvat moc dlouho, než získá první nominaci na Oscara - a cenu samotnou. Když si přišla na pódium pro cenu, byl mikrofon tak vysoko, že na něj samozřejmě nedosáhla. Cenu jí tehdy předával Orlando Bloom, a tak jí pomohl: celou dobu její děkovné řeči ji držel. Možná naschvál Dakota Fanning svůj proslov velmi natáhla...

Její mladší sestra Elle je taky herečka. Hrála mladší "verzi" Dakoty v Jmenuji se Sam nebo v Dveřích v podlaze. Dakota Fanning sbírá panenky a má domácí vzdělání. Její nejoblíbenější film je Jih proti Severu. Z hereček nejvíce obdivuje Meryl Streep a Hilary Swank. Vidět jste ji mohli vidět například ve filmech Válka světů, Twilight: Nový Měsíc, Twilight: Zatmění, Hra na schovávanou, Muž v ohni, V pasti, seriálu Unesení a mnoha dalších

Filmografie


2010 -     Runaways, The role: Cherie Currie
2010 -     The Twilight Saga: Zatmění (The Twilight Saga: Eclipse) role: Jane
2009 -     Koralína a svět za tajnými dveřmi (Coraline) role: Coraline Jones
2009 -     Push role: Cassie Holmes
2009 -     Twilight sága: Nový měsíc (The Twilight Saga: New Moon) role: Jane Volturi
2006 -     Šarlotina pavučinka (Charlotte's Web) role: Fern
2005 -     Snílek (Dreamer: Inspired by a True Story) role: Cale Crane
2005 -     Hra na schovávanou (Hide and Seek) role: Emily Callaway
2005 -     Lilo a Stitch 2: Stitch má mouchy (Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch) role: Lilo
2005 -     Válka světů (War of the Worlds) role: Rachel Ferrier
2004 -     In the Realms of the Unreal role: Narrator / Vivian Girls
2004 -     Muž v ohni (Man on Fire) role: Pita
2003 -     Kim Possible: Problém s časem (Kim Possible: A Sitch in Time) role: Preschool Kim
2003 -     Kocour (The Cat in the Hat) role: Sally
2003 -     Holky z lepší společnosti (Uptown Girls) role: Lorraine "Ray" Schleine
2002 -     Beyond the Sky role: Allie Keys
2002 -     O perníkové chaloupce (Hansel & Gretel) role: Katie
2002 -     Holka na roztrhání (Sweet Home Alabama) role: Young Melanie
2002 -     V pasti (Trapped) role: Abigail Jennings
2001 -     Jmenuji se Sam (I Am Sam) role: Lucy Diamond Dawson
2001 -     Supersvůdníci (Tomcats) role: Little Girl in Park
Dakota Fanning
Dakota Fanning
Dakota Fanning
Dakota jako Cassie Holmes ve filmu "Push"...
Dakota Fanning
...jako Fern ve filmu "Šarlotina pavučinka"...
Jane
... a jako Jane ve filmech "Nový Měsíc", "Zatmění" a doufejme že bude i v "Rozbřesku"

zdroje: http://www.osobnosti.cz/
           http://www.google.cz
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama